Nyårslöfte

Nytt år, nya taktiker
Jag kan inte förstå att det redan är ett nytt år. Det känns ju som att det precis var januari förra året! Det känns som att jag inte ens vet vad jag gjorde under förra året, det är ju hur tråkigt som helst. Hur kan ett helt år, trehundrasextiofem dagar, gå utan att något speciellt händer?! Med det menar jag absolut inte att det var ett dåligt år, för det var det inte. Utan bara det att det inte hände något speciellt, något som stod ut, något som förändrade resten av året. 

Men nu är det första januari vilket betyder nystart. Och det är ju inte bara jag som känner så, det är ju aldrig fler människor på gymmet än första veckorna i januari. Jag har bestämt mig för att testa på coaching detta året, för att strukturera upp mitt liv lite. Jag tror att det behövs någon annan än bara jag som jobbar mot att jag ska nå mina mål. Jag behöver någon som först och främst hjälper mig att sätta upp mål, realistiska mål som jag faktiskt kan nå, och sen motiverar mig att nå dom. 

Detta är inte direkt ett nyårslöfte. Jag har aldrig riktigt trott på nyårslöften... Det är något som folk sätter tilltro till, men jag förstår inte varför. Man förstår ju redan från början att ingen kommer att hålla sina löften. Chansen är i alla fall väldigt liten. Det går lätt i början, när alla försöker hålla sina löften. Men sen är det någon som inte orkar längre, och då ger alla andra också upp i en rasande fart. Så jag tycker att det är helt onödigt att avlägga sånna löften. Jag vill bara säga till alla att "nej du kommer antagligen inte sluta röka" men man vill ju inte förstöra deras glädje i stunden.